• Bild: Pixabay

Den ökande medlemsbristen blir sannolikt slutet för Skogs- och lantbrukstjänstemannaförbundet. Nu för förbundet samtal om att gå ihop med Unionen, skriver Arbetet.

Skogs- och lantbrukstjänstemannaförbundet (SLF) har idag cirka 500 medlemmar, efter ett kraftigt medlemstapp de senaste åren. Ett av de hårdaste slagen kom när man förlorade kollektivavtalet med Studiefrämjandet till Unionen.

Det låga medlemsantalet gör nu att förbundet inte längre kan bedriva sin verksamhet – och tvingas se sig om efter andra lösningar.

LÄS ÄVEN: ”Om vi inte får fler medlemmar dör avtalet”

Nu planerar förbundet att gå ihop med Unionen. Beslutet om huruvida detta kommer att ske kommer att tas på SLF:s förbundsstämma i april.

– Det är så klart jättetråkigt och det tycker vi alla i styrelsen. Vi hade självklart velat finnas kvar i 100 år till, säger SLF:s ordförande Henric Lagercrantz till Arbetet.

TCO-förbundet SLF bildades 1911, och organiserar bland annat tjänstemän inom lantbruk, golf, naturbruksgymnasier och anställda på Jägareförbundet. Under sin starkaste tid på 40-talet hade förbundet runt 1500 medlemmar.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se