• Ny slagborr siktar bättre: Festool släpper ett nytt hammarborr för betong, murverk, tegel och liknande ”slagborrsunderlag”. Festool som jobbar mycket med dammsanering och dammfria arbetsplatser har tänkt till lite extra här och utrustat borret med stora dammkanaler för effektiv borttransportering av damm. Ett borrhuvud i massiv hårdmetall säger en del om hållbarheten, men mer intressant är då utformningen av detsamma; Borrhuvudet har en 90-gradig centreringsspets och därmed ska det bli lättare att sikta in sig och borret ska förhoppningsvis inte ”flyta” i väg de där förargliga millimetrarna i sidled som gör din snyggt klamrade kabel till en katastrof i stället för ett konstverk. Passar alla borrhammare med SDS-Plus fäste. Foto: Pressbild

  • Alltiallo från KNIPEX: Elinstallationstång kallas den här mojängen från KNIPEX framtagen just för elinstallationsarbete upp till 2,5 kvadrat. Klipper kopparkabal upp till 15 mm genomskärning, eller typ 5×2,5mm, och skalar i spannet 0,7-1,5 samt 2,5 kvadrat. Plattång med slät gripyta i toppen och räfflad nedåt. Räfflad polygripfunktion och 90 graders ytterkant på skären för att kunna ”grada” upp eller förstora hål. Crimp från 0,5 – 2,5 mm och gjord i smitt, oljehärdat specialverktygsstål. Foto: Pressbild

  • Kombikablar för hög- och lågspänning: Strömförsörjning och kommunikation i en och samma kabel är ett område som utvecklas. Och varför inte när det finns både tid, pengar och kraft att spara på att dra en i stället för två kablar. Nexan har numera tre familjer av dessa kombikablar; FLAQQLY, FLAQQBR och FLQQBR. Finns i flera varianter i spannet 1,0 till 1,5 kvadrat för spänningsmatningen och 0,22 – 0,5 kvadrat på signalparet/ paren. Det var alltså inte alltid bättre förr… Foto: Pressbild

  • Som hand i kemhandsken: Bra kemskydd men ändå möjlig för precisionsarbete. Så beskriver Tegera sin kemhandske 849. En engångshandske, 0,19 mm tjock med extra långa ärmar, latexfri. Skyddar mot stänk av kemikalier och tänkt till frätande, smutsiga, mikrobiologiska och allmänt krävande riskmiljöer. Passar för mathantering dessutom. Finns i ännu tunnare variant, 0,12 mm, men heter då 848 och har något mindre skyddsgrad. Foto: Pressbild

  • NY TEKNIK

    En ny slagborr från Festool, en elinstallationstång från KNIPEX, kombikablar för hög- och lågspänning från Nexan och latexfria kemhandskar från Tegera. Här är några av de allra senaste smarta lösningar inom ny teknik.


    LÄS ÄVEN: Ny teknik: Gruppera med mesh och blåtand