• Bild: Pixabay (Bilden har inget samband med texten)

Elinstallationen i kvinnans badrum var livsfarlig, och fastighetsägaren ålades att omedelbart anlita en behörig elektriker. Istället valde han att själv ta sig an uppgiften, skriver Sydöstran.

När en inspektion utfördes av den kvinnliga hyresgästens badrum i Karlskrona upptäcktes flera allvarliga fel – och elinstallationen dömdes ut som livsfarlig. Fastighetsägaren ålades därför att genast anlita en behörig elektriker för att åtgärda de hälsovådliga installationerna.

LÄS ÄVEN: Nu ska det bli slut på otillåtet hemmafixe

Fastighetsägaren, en man i 75-årsåldern, hade dock en annan idé. Istället för att, som han beordrats, kontakta en riktig elektriker valde han nämligen att ta sig an den strömförande uppgiften själv.

Detta gillades inte av omgivningen, och mannen har nu polisanmälts för brott mot ellagen och framkallande av fara för annan. Det framgår inte av anmälan om mannen även var den skyldige bakom badrummets ursprungliga felkoppling, men för den icke certifierade uppföljningen riskerar han nu rättsligt efterspel och dryga böter.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se