• Bild: Pressbild

Arbetet har stoppats på ännu en arbetsplats i anknytning till bygget av Förbifart Stockholm – denna gång tunnlarna Johannelund och Lunda, skriver Byggnadsarbetaren.

Bygget av Förbifart Stockholm har kantats av problem med säkerheten. Arbetsmiljöverket har vid två tillfällen stoppat det underjordiska arbetet vid tunnelbygget på Lövon, med hot om vite på en miljon kronor om säkerhetsbristerna inte åtgärdades.

Nu har myndigheten stoppat arbetet vid ännu en del av byggprojektet, denna gång tunnlarna Johannelund i Vällingby och Lunda i Spånga. Detta efter en inspektion i slutet av augusti, då man upptäckte stora brister med utrymningsvägar och räddningskammare i tunnlarna.

LÄS ÄVEN: Underjordiskt jättebygge stoppas – farlig arbetsmiljö

Trafikverket är ansvariga för att kontrollera att entreprenörerna Bilfinger Construction och Implenia Construction GmbH uppfyller sitt arbetsmiljöansvar. Om de inte har åtgärdat riskerna senast den 30 september kommer arbetet att stoppas. Om arbetet ändå fortsätter efter detta datum kan det, precis som vid stoppet på Lovön, kosta de ansvariga en miljon kronor i vite.

– Vi ser så klart allvarligt på det här och jag kan konstatera att vi behöver arbeta mer skyndsamt med Arbetsmiljöverkets synpunkter på utrymningsvägar vid brand, säger Trafikverkets projektchef Johan Brantmark i ett pressmeddelande.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se


LÄS ÄVEN: Underjordiska bygget på Lovö återupptaget