• Jenny Norbäck, Fastighets, Sanna Kinnunen, Elektrikerna, Anita Veines, Elektrikerna, Susanne Martinsen Svensson, Målarförbundet och Hanna Magnusson IF Metall. Foto: Privat

  • Sanna Kinnunen och Anita Veines, båda Elektrikerna. Foto: Privat

INSÄNT

Lördagen den 1 september var det dags för Värmland Pride i Karlstad.

Trettionio olika organisationer deltog med montrar, däribland vi fackliga hjältar från Elektrikerna, Fastighets, Målarna och IF Metall som fick låna plats i ABF:s tält.

Det var första året som vi var med, men vi har redan stora planer för nästa år!

LÄS ÄVEN: Pride: Facken tar ställning för allas lika värde

Ca 4000 glada och härliga människor gick med på den soliga paraden längs med Klarälven, där en grupp regnbågsklädda Stand up paddlare gjorde oss sällskap tills vi vek av och fortsatte genom Karlstad centrum.

Dagen bjöd på en uppsjö av intressanta samtal med bland andra en backpackertjej från Tyskland. Hon var mycket imponerad av att både facken och Svenska kyrkan står bakom HBTQ-rörelsen och blev glad och berörd när hon fick veta att hennes dröm om att gifta sig med sin flickvän, kunde ha uppfyllts på plats.

LÄS ÄVEN: TV+BILDSPEL: Häng med på Statement-festivalen!

Vi tycker att det är viktigt för alla fackförbund att arbeta med dessa frågor och vi känner att vi tvärfackligt har påbörjat ett bra samarbete i Värmland.

En önskan till nästa år är att vi får med oss fler representanter från fler förbund.

Anita Veines,
Elektrikerna VK16