• Bild: Pixabay/Katalys/Prospect Magazine/Montage

Den svenska tankesmedjan Katalys prisas av den brittiska tidskriften Prospect Magazine. Katalys har fått pris i kategorin ”Europas bästa tankesmedja för välfärdsfrågor” (”Best Think Tank EU Social Policy”) vid deras årliga ”Think Tank Awards” i London.

Katalys projekt ”Klass i Sverige” – ett arbete kring det svenska klassamhället – har under våren blivit uppmärksammat med ett tjugotal rapporter och en seminarieserie i Stockholm. Prospect Magazines motiveringen för priset baseras på just detta arbete.

– Det är väldigt roligt att Katalys som startade 2013 nu även uppmärksammas internationellt för deras arbete. Vi förbund som startade och äger Katalys är väldigt stolta över det arbete som de gör och för den plats de tar i debatten, säger 6F:s och Målareförbundets ordförande Mikael Johansson i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Riksdagens beslut: Välfärdsvinster ska inte begränsas

Andra aspekter som bidragit till prismotiveringen är tankesmedjans arbete med pensionsfrågor, och dess deltagande i debatten om vinster i välfärden. Dessutom har man tagit med i beräkningen att Katalys under 2017 drivit på för att ta fram en progressiv integrationspolitik.

– Katalys rapporter och projekt har varit enormt viktiga för en progressiv och ideologisk debatt både i den mediala offentligheten och ute bland fackförbundens medlemmar, säger Katalys ordförande Matz Larsson i pressmeddelandet.

– Vår inriktning på gedigna rapporter och underlag, inte sällan framtagna av forskare, bär nu frukt och det känns hoppfullt, tillägger tankesmedjans verksamhetschef Daniel Suhonen.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se

Helena Forsberg
helena.forsberg@mittmedia.se

(Här kan du läsa mer om Prospect Magazines ”Think Tank Award 2018”)