• Bild: Pixabay

El-studenters studentflak med grovt sexistiska budskap på under förra sommaren var droppen. Nu går fack och arbetsgivare samman i en gemensam kampanj: Upplyst.

Kampanjen kommer dels att handla om en ny webbsida: www.upplystsverige.se med intervjuer och filmer om varför det är viktigt med schyssta värderingar i branschen, men även utbildningsmaterial till gymnasiet.

För att motverka förra sommarens sexistiska budskap på studentflaken planeras även en tävling i schysstaste budskap på ett studentflak.

LÄS ÄVEN: Jonas Wallin: ”Nolltolerans mot sextrakasserier i Elektrikerförbundet”

Det kommer även att sändas brev till alla yrkeslärare på el-programmen där de ombes ta upp frågor om jämställdhet, machokultur och nedvärderande jargonger inför studenten.

Varför gör ni det här?

– Vi vill ha en elbransch som det är lika naturligt för både män och kvinnor att söka sig till, en bransch där man kan känna sig trygg och säker, och där vi motverkar machokultur och nedvärderande jargonger. Det här är en fråga som både fack och arbetsgivare anser är väldigt viktig. Vi ska ha en schysst bransch, säger Elektrikerförbundets kommunikationschef Mikael Romero.

Anna Norling
anna.norling@mittmedia.se