• Daniel Strömberg, Daniel Axelsson, ledande montör Tomas Karlsson, Simon Rosin – och från Kavebrogymnasiets elprogram åk 2: Evelina Wixström. Foto: Morgan Andersson

  • Evelina Wixström går på Kavebrogymnasiet i Skövde och är en av tre tjejer i klassen.Yrket kommer hemifrån, pappa jobbar på Volvo:s elsida och det finns många elektriker i släkten tidigare. Många ord om yrket från hemmet har Evelina växt upp med. Nu har hon provat på praktik både på bygge och service hos Bravida. Industri kanske blir nästa, ”Vore kul testa på”, säger Evelina. Evelina har inte märkt av att någon tjej har haft problem ute på jobben. Hon tycker att elektrikeryrket är ett spännande yrke och hon ser en framtid med fler tjejer i branschen: ”Utvecklingen går så fort”. Hon säger att hon tycker att det är bra att facket kommer ut på arbetsplatsen och även till skolan. Foto: Morgan Andersson

  • Caverions glada gäng hälsar denna dag från Lidköping där man bygger skåp för fullt, och så mycket man hinner med. Ett möte med medlemsrekrytering och avtalsinformation. Foto: Morgan Andersson

  • Ledande montören Daniel Belander och Christopher Ginday som går andra året på elprogrammet i Lidköping. Daniel talar varmt om hur viktigt det är att eleverna får chansen att komma ut på blandad praktik, lika som i idrotten. Daniel är tränare i bandy för ungdomar. Gissa vilket lag?, säger han. Foto: Morgan Andersson

  • Joel Sundberg är nästan på timmen klar som förstaårsmontör. Foto: Morgan Andersson

  • Tobias Johansson är en montör med både el- och kylutbildning. Nu är han ute på byggen ”för variationens skull”, säger han och ler. Annars finns det snart igen mycket på kylsidan, om bara vintern ger sig. Foto: Morgan Andersson

  • Elektrikerna, Byggnads, Målarna och Folksam bjöd in till träffen Din Trygghet i Folkets Hus Lidköping. Elektriker kom från Caverion uti bygda. Ett givande träff med mycket frågor. Foto: Morgan Andersson

  • Foto: Morgan Andersson

INSÄNT

Morgan Andersson, ombudsman i Region väst, har under våren varit ut och besökt ett antal arbetsplatser i regionen. Här är hans bilder och berättelser från dessa besök.

Bravida Skövdes glada gäng träffar Elektrikerförbundets Morgan Andersson på Skövdes blivande mötesplats. Det är ett gäng som håller igång övriga yrkesgrupper och vill framåt. Inget går utan el?

Garage kommer det att finnas i bygget för parkering, och laddstationer för elbilar, vilket medför mer kablar och kraft.

Installationerna i bygget är flexibla väggar, vilket innebär att det blir lätt att bygga om och ändra.


LÄS ÄVEN: ”Det är en styrka att vi granskar arbetsmiljön gemensamt”


Bravida Lidköpings glada gäng fick ett besök av Elektrikerförbundet under bygget av nya kvarteret Sädesärlan.

(Bilderna är även ifrån besök hos Caverion i Lidköping.)


Källströms Elektriska i Mariestad fick besök av Morgan Andersson, VK10. Emil Christiansen och Mikael Jansson är två glada servicemontörer som trivs, dock längtade de till våren/sommaren den snöiga dag vi besökte dem.

Morgan Andersson