• Foto: Pixabay/Montage

En 18-årig elev skadades allvarligt under en el-laboration på torsdagsförmiddagen.

Olyckan inträffade på Välkommaskolans El- och energiprogram i Gällivare.

– Olyckan ägde rum då man arbetade med att göra felsökningar med 220 volts ström på. Så vitt jag förstår är det en ren olycka och inget fel på apparater eller materiel och eleven fick ström genom kroppen, berättar gymnasiechefen Bert-Olov Ström för Dagens Nyheter.

Elever och lärare påbörjade hjärt- och lungräddning innan räddningstjänsten var på plats. Eleven fördes till akutmottagningen vid Gällivare sjukhus. Där bedömdes hans skador som allvarliga men stabilt, och han har förts över till intensivvårdsavdelning för vård.

En förundersökning om vållande till kroppsskada har inletts.

Anna Norling

anna.norling@mittmedia.se