• Bild: Pixabay/SSAB/Montage

I början av november inträffade en elolycka på SSAB i Oxelösund. Två män brännskadades i ansiktet av en ljusbåge vid ett elarbete på valsverket.

Enligt Södermanlands nyheter, som först rapporterade om olyckan, var det två yngre män som skadades vid olyckan.

Enligt uppgifter från företaget till tidningen var båda vid medvetande efter olyckan och kunde själva ta sig in i ambulansen. Även en tredje person ska ha befunnit sig i närheten vid olyckan, men inte skadats fysiskt.

LÄS ÄVEN: Besök hos elektrikerna i Chinatown

Olyckan rubriceras som vållande till kroppsskada i samband med arbetsolycka. Utredning pågår.

Jan Olof Andersson är kammaråklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, och den som leder utredningen. Han vill för tillfället inte prata om ärendet, då förundersökningssekretess råder.

– Det skulle kunna sabotera utredningen. Jag vill att mina förhörsobjekt ska kunna berätta utan att vara påverkade av information, säger han, och fortsätter:

LÄS ÄVEN: SSAB frias åter från dödolyckan – ansvarar inte för industrimontörernas död

– Tyvärr är det så att det förekommer att företagare eller bolag försöker påverka vittnen. Desto mer det går att läsa om vilka detaljer som finns, desto större möjligheter finns det att påverka vittnena, och då grusas mina förutsättningar för en oberoende och objektiv förundersökning.

Anna Norling
anna.norling@mittmedia.se