• Bild: Pixabay/Montage

DEBATT

Frågan behöver komma upp på bordet och om sanningen ska fram så är de flesta medlemmarna ovetande om utredningen och dess konsekvenser, skriver debattörerna.

Vi välkomnar Urban Petterssons svar. Han har helt rätt när han säger att det är arbetsgivarsidan som är konfliktlysten. När Urban nämner Almega så behövs inga fler exempel.

Dock är vi lite oroade när Urban säger att ”Det är en sak att man utreder frågan”. Det är sant att frågan ska klubbas i riksdagen innan den verkställs, men det är också det som är oroande.

LÄS ÄVEN: Urban Pettersson: ”De ska ge fan i konflikträtten”

Kurt Junesjö avslutar i sitt debattinlägg (Arbetet nr37) om strejkutredningen med följande ord:

”Och vad händer om vi, gud förbjude, skulle få en borgerlig regering efter valet understödd av de arbetarfientliga Sverigedemokraterna, med en sådan utredning på bordet?”

LÄS ÄVEN: Allt närmre lagstiftning om inskränkning av strejkrätten

Med de kloka orden från Kurt Junesjö föreslår vi att SEF som förbund och som en del av 6F går ett steg längre. Förbundet bjuder in medlemmar och andra 6F-förbund till möten i frågan.

Kanske är Kurt Junesjö intresserad av att delta med sin expertis på möten runt om i landet?

LÄS ÄVEN: DEBATT: ”Ylva Johanssons utredning tillgodoser Svensk Näringslivs agenda”

För frågan behöver komma upp på bordet och om sanningen ska fram så är de flesta medlemmarna ovetande om utredningen och dess konsekvenser. Det kan en mötesserie råda bot på.

Jens Hardewall, Malmö
Julius Nilsson, Helsingborg
Erik Pettersson, Norrköping
Karl Strandberg, Lund