• Bildmaterial: Pixabay; Montage: Chris Smedbakken

Svenska Elektrikerförbundet har nu flyttat sitt kapital från Nordea. Det efter det beslut som förbundsstyrelsen fattade tidigare i höstas. Pengarna, drygt 295 miljoner kronor, har flyttats till Handelsbanken.

Den arrogans som Nordeas ledning visade när man i praktiken försökte idka utpressning mot vårt politiska system tidigare i år var helt oacceptabel. Vi får aldrig tolerera att starka ekonomiska intressen sätter sig över vårt demokratiska system”, säger förbundets andre vice ordförande och ekonomiansvarige Ulf Carlsson i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: BESLUTET – Elektrikerna lämnar Nordea

Enligt Ulf Carlsson har flytten visat sig bli en bra affär för förbundet, och i förlängningen även för medlemmarna.

Anna Norling
anna.norling@mittmedia.se