• Den nybildade klubbstyrelsen vid Oppunda elektriska i Katrineholm. Foto: Hans Andersson

INSÄNT

Torbjörn Hellgren blev medlem i Elektrikerförbundet och samtidigt invald i den nybildade klubbstyrelsen vid Oppunda elektriska i Katrineholm, skriver Hans Andersson.

Cirka en fjärdedel av Elektrikerförbundets medlemmar vid företaget Oppunda i Katrineholm medverkade på klubbmötet i ABF:s lokaler på orten. Klubben har återuppstått efter ett antal års vilande och dvala.

LÄS ÄVEN: INSÄNT: Lärlingar fick lära sig om facket

Initiativtagare till den nya klubben är servicemontören Fredrik Hellrönn. Han tycker det är viktigt att man har en klubb och framförallt när företaget är så stort som det är nu.

– Klubben kan driva olika frågor och hjälpa medlemmarna som är anställda i företaget, säger Fredrik.

LÄS ÄVEN: INSÄNT: Tankar att bilda klubb på Jemtel

Klubbstyrelsen kommer att anmäla sig till Elektrikerförbundets kurser för fackliga företrädare framöver. Torbjörn blev medlem under mötet, han har tidigare varit medlem i både Unionen och IF-metall, eftersom han har arbetat som industrielektriker. Torbjörn visade direkt ett intresse av att engagera sig i klubben, trots att han inte hade skickat in inträdesblanketten än.

LÄS ÄVEN: INSÄNT: ATL-överskott räknat i kilo

– Det är lika bra att engagera sig direkt, samtidigt som man blir medlem, säger Torbjörn.

Folksam informerade även om avtals- och medlemsförsäkringarna. Det var flera av elektrikerna vid företaget som hade missat att ansöka om föräldrapenningtillägget som kompletterar försäkringskassans ersättningar.

Hans Andersson


Vill du skriva en artikel?

”Insänt” är de sidor i Tidningen Elektrikern där läsarna själva får komma till tals. Har du något du vill berätta om aktiviteter eller händelser ute i landet? Då är du varmt välkommen att skicka in text och bild till oss. Hur det går till hittar du på den här sidan.