Claes Thim säljer skyddsombudshjälmen – till förmån för Musikhjälpen
Elektrikerförbundets Claes Thim deltar i årets insamling till Musikhjälpen, genom att auktionera ut sin skyddsombudshjälm.
Den årliga insamlingen Musikhjälpen pågår mellan 11-17 december, i regi av SVT och Sveriges Radio. Årets tema är ”Barn är inte till salu”, och syftar till att hjälpa barn ut ur sexhandel.
Bidrag insamlade under kampanjen kommer i år att gå till exempelvis olika projekt som utbildar barn och unga om sina rättigheter, rehabilitering av barn som lyckats ta sig ur sexhandeln samt kläder, läkarundersökningar och psykologhjälp till barn som räddats.
Många privatpersoner deltar i insamlingen genom olika projekt och auktioner. Elektrikerförbundets ungdomsansvarige och skyddsombud Claes Thim är en av dem. Hans bidrag till kampanjen är att auktionera ut sin skyddsombudshjälm på Tradera.
”Jag vill självklart bidra till Musikhjälpen och jag tycker det är en självklarhet att inga barn världen över ska fara illa ut. Ta chansen att köpa en riktig skyddsombudshjälm som varit med om mycket och samtidigt bidrar du till en bra sak”, skriver han i auktionsbeskrivningen.
I skrivandets stund har auktionen fått 29 bud, och prissumman är just nu uppe i 505 kronor. Aktionen slutar 17 december 11.55, och slutsumman kommer att läggas till Unga Elektrikers insamling till Musikhjälpen. Unga Elektrikers digitala insamlingsbössa innehåller i nuläget 3 650 kronor.
Christina Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se
Vad räcker pengarna till?
Runt 100 kronor kan räcka till en timmes psykologhjälp som en del av en påbörjad rehabiliteringsprocess för ett barn.
Runt 150 kronor kan räcka till en månads skolgång för att åter komma in i samhället.
Runt 500 kronor kan räcka till ett kit med kläder, hygienartiklar och en medicinsk undersökning efter att ett barn räddats från sexhandeln.
Runt 1000 kronor kan räcka till att utbilda så kallade barnambassadörer som lär sig om sina rättigheter för att sedan kunna sprida kunskapen vidare.
Runt 1000 kronor kan också räcka till en månad rättslig hjälp för ett barn i Kambodja som blivit utsatt.
Runt 5000 kronor kan räcka till att ett team i Kambodja kan jobba med polis på plats för att driva ett rättsfall i mål.
Runt 5000 kronor kan också räcka till att ett barn i ett särskilt utsatt område får plats i en trygg daglig verksamhet i ett år.
Källa: Sveriges Radio
(SR har även gett ut ett utbildningsmaterial på årets tema, som du kan hitta här).