INSÄNT

El-tvåans pensionärsförenings årsmöte den 2 oktober, inleddes med en genomgång av aktuella frågor kring våra medlemsförsäkringar.

Det var Torbjörn Carlsson från vår samarbetspartner Folksam, som höll en mycket bra genomgång av Grupplivförsäkringar, Olycksfall 60+ samt inte minst Hemförsäkring-livsvarig. Och här gällde det Egendomsskydd, Ansvar,Rättsskydd, Överfallsskydd, Reseskydd, Krisförsäkring och ID-stöld.

LÄS ÄVEN: INSÄNT: Elpensionärer fick lära sig om Willy Brandt

Jag noterade bland annat att inom LO har 921 368 personer en Hemförsäkring genom sitt fackmedlemskap. Metall, Byggnads, Seko och Musikerna erbjuder sina medlemmar en egenbekostnad Hemförsäkring. 70 018 personer som är 65 år eller över har en Hemförsäkring varav 15 är 100 år eller över!

LÄS ÄVEN: Elektrikerna var först med juristförsäkring

Biter din hund någon faller det under Ansvarsförsäkringen, bra att veta när man har en Chiuhuahua på 3,5 kg. Under 2016 skedde det över 60 000 ID-stölder.

Efter Torbjörns anförande och svar på alla frågor överlämnade vår ordförande, Morgan Bodin, den finaste pennan som går att få tag på och som prismässigt ligger strax under gränsen för mutor.

LÄS ÄVEN: Domstolen gick på Sandras linje – gav rätt mot försäkringskassan

Därefter tog årsmötesförhandlingarna vid inför ett 20-tal deltagare som trotsat regnet och stormbyarna för att göra sin röst hörd. Alla punkterna godkändes och en suck av lättnad hördes när samtliga styrelsemedlemmar blev enhälligt omvalda.

Lars-Erik Pettersson