• Region Väst har nu antagit Pontus Boströms och Region Mitts utmaning till resten av landet. Foto: Tomas Nyberg

Antalet medlemmar i Elektrikerförbundet har minskat sedan början av 2000-talet. Region Mitt vill vända trenden, och bjöd i slutet av september in resten av landet till en värvningsutmaning. Nu har Region Väst accepterat duellen.

För några veckor sedan utmanade Region Mitt resten av regionerna i Elektrikerförbundet i att sätta mål för att värva nya medlemmar. Utmanarna själva föresätter sig att värva 166 nya medlemmar, utspritt på regionens verksamhetskretsar beräknat på dagens medlemsantal.

– Det här är ett sätt att ta en ny ansats, sade Region Mitts ombudsman Pontus Boström i samband med att utmaningen utlystes.

Nu har Region Väst antagit utmaningen. De har satt som mål att värva 73 nya medlemmar inom sin region fram till årsskiftet.

LÄS ÄVEN: Region Mitt utmanar resten av riket

Totalt tänker sig Region Mitt att förbundet ska värva 500 medlemmar fram till förbundsmötet i juni nästa år, om alla regioner hjälps åt.

I dagsläget har Elektrikernas a-kassa 27 627 medlemmar, men antalet aktiva medlemmar i förbundet ligger under 20 000. Därmed skulle förbundet kunna öka sitt medlemsantal med dryga 7 000 medlemmar om alla verksamma elektriker blev medlemmar i förbundet.

Anna Norling
anna.norling@mittmedia.se

Christina Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se