• Åsa Regner, minister från Socialdemokraterna besöker LO och SSU:s tält. Foto: Stefan Johansson

  • Claes Thim, ffv El-ettan och Halkow Aziz, SSU. Foto: Stefan Johansson

  • Unga aktiva från Livs, Kommunal och SEF kampanjar tillsammans. Foto: Stefan Johansson

  • David Johansson samtalar med en av besökarna och informerar om vad facket är. Fotograf Claes Thim

  • Bild på åskådarna. Foto: Claes Thim


10-18 juni anordnades en politikervecka i Järva. Syftet men arrangemanget är att öka valdeltagandet och få fler intresserade i att påverka i samhällsbyggandet, detta område är det område i Sverige med lägst valdeltagande.

Åtta dagar och åtta partier hade varsin dag. Samtliga partiledare förutom KD:s partiledare kom. Givetvis tog vi på El-ettan tillfället i akt att delta. Dels för att det är en väldigt bra plattform för oss att träffa beslutsfattare samt lyfta våra idéer. Men också för att träffa alla besökare.

Vi stod tillsammans med LO-ung och SSU Stockholm i deras tält. Det blev många bra samtal, där vi fick träffa ungdomar som så småningom ska ut i arbetslivet. De fick information kring vad man ska tänka på när man tar ett jobb. Som anställningsbevis, kollektivavtal, schema, och lönespecifikation, vilket dessvärre inte alltid alla får. Sprang på en och annan elektriker och blev en ny medlem till facket också.
Vi som stod från El-ettan var Henrik Hedman, David Johansson och Claes Thim, alla förtroendevalda.

Claes Thim och Henrik Hedman