– Vi hade ett avtalsförslag när vi satt med företaget i dag, men företaget är inte beredda att skriva något avtal, och då blir det så att vi varslar, säger Mikael Pettersson, ansvarig för avtalet med Sector Alarm.

Elektrikerna har sen 2004 haft kollektivavtal med Sector Alarm Service, som berör cirka 140 larmtekniker. Sen en lång tid har Elektrikerna förhandlat med arbetsgivarorganisationen Almega för att teckna ett avtal för branschen. Men Elektrikerna har uppfattat det som att Almega inte är intresserade av det.

Därför har man nu velat få till ett nytt företagsavtal med Sector Alarm, men utan att lyckas.

Varslet, som innebär total arbetsnedläggelse för alla anställda, träder i kraft fredagen den 12 maj kl 14.00, det vill säga precis de sju dagar som gäller vid varsel. Man sätter också arbetet i blockad, vilket gör att andra inte ska kunna utföra arbetet.

Elektrikernas förbundsstyrelse har också idag beslutat att alla medlemmar på företaget har full konfliktersättning vid en konflikt.