• Essbox i miniformat. Har du använt Essves skruvlåda Essbox för att hålla reda på skruv och klammer men tycker den är onödigt stor? Då är du inte ensam. Essves låda har blivit en försäljningssuccé, men när Essve skickade ut en enkät så efterfrågade nio av tio användare en mindre låda. Essbox mini heter den här nya varianten som är 60 procent av originalväskans storlek. Inredningen är samma med plastboxar som hålls på plats av skumplast även om väskan slängs omkring. Ställbart lock i två lägen och gummerat handtag, bara en sådan sak… Foto: Pressbild Se fler: Bläddra bilderna i sidled

  • Kompakt och sladdlöst från MakitaMakita lanserar två nya 18V batterimaskiner där tanken är lite bättre av allt. Borrskruvdragaren DDF484 och slagborren DHP484 är båda kolborstfria för lägre strömförbrukning och ett inbyggt skyddssystem ska skydda och förlänga batteriets livslängd. Kraft har också lagts på att göra dem mer vatten- och dammtåliga än föregångarna och de är ergonomiskt designade i både balans och grepp. Maskinerna är kompakt utformade, har dubbel LED-belysning och väger 1,8 kg med standardbatteri. 21 momentinställningar, variabel hastighet, 2-växlad och den genomsnittliga laddtiden är 45 minuter med ett 5,0 Ah batteri. Foto: Pressbild

  • Mät trådlöst med din smartphoneSystronik CAPBs heter ett nytt trådlöst mätinstrument där du använder din smartphone som mottagare. Iden är inte för spänning- eller strömmätning, men som elektriker trillar man ju på de mest märkliga fenomen där annan mätning kan behövas. CAPBs-serien består av ett handtag på vilket du monterar olika så kallade prober för olika mätuppdrag. Enheten kommunicerar trådlöst via Bluetooth till din smartphone eller platta. Du kan mäta temperaturer, tryck, differentialtryck och även mäta i vattenburna system. Det finns dessutom prober för kontroll av luftkvalitet, relativ luftfuktighet, gasdetektering med mera. Funkar med gratisappen EuroSoft Live för både iOS och Android. Elma-instruments är återförsäljare i Sverige. Foto: Pressbild

  • På bal i kabel. Det går tydligen att återvinna kabel på flera sätt, bara den kreativa fantasin finns där. Det här konstverket är en klänning gjord av motorvärmar- och nätverkskablar tillverkad av Torstenssons Art & Design. Den är en av flera konstverk gjorda av material från Stockby Returpark på Lidingö som nyligen prisades som årets Återvinningsanläggning på Återvinningsgalan. Returparken som profilerat sig med sina konstverk har blivit en lokal attraktion dit besökarna inte bara åker för att lämna sitt skräp utan också för att titta på återvunnen konst. Snygg klänning, men den lär väga tresiffrigt…

  • Foto: Pressbild, Samir Soudah.

  •