• Arbetskläder anpassade för kvinnor.  Varför ska kvinnor nöja sig med bara mindre versioner av mäns arbetskläder? Det frågar sig äntligen L.Brador som lanserar en kollektion arbetskläder för kvinnor. Byxor, jackor, tröjor och t-shirts finns bland annat i den ganska stora kollektionen där storlekar, passform färg och funktionalitet anpassats för kvinnor. Se fler: Bläddra bilderna i sidled

  • Snickers kläder delas upp i fyra familjer. Det ska vara lätt att hitta rätt kläder till ditt arbete tycker Snickers Workwear. Därför har de delat in sina kläder i fyra olika familjer så att du kan söka på det som passar dig; FlexiWork med stretchtyg och kroppsnära kläder för max rörlighet, AllroundWork för, tja, det mesta.Nästa grupp heter LiteWork med lätta och svala kläder för arbete i varmt klimat/ varm arbetsplats samt familjen RuffWork som är för grovt arbete med extra slitstyrka och tåliga material. Som elektriker… känns det enklare nu?

  • VIBRAM greppar alla material. Ironclad från USA utvecklar handskar och satsar på extra bra grepp. VIBRAM Obm heter den här handsken som försätts med en extra halksäker insida, för övrigt samma teknik som används i deras halksäkra skosulor. Företaget garanterar bra grepp vid olja, fett, lera eller vatten. I sortimentet finns ett flertal modeller anpassade för olika yrkesgrupper och handskarna kan maskintvättas och säljs med 1 års garanti. Funkar de då? Tja, Ironclad påpekar i alla fall som ett plus att de är huvudleverantör till Amerikanska försvaret.

  • T-shirt för att slippa glipan. Att visa en glipa därbak när man sätter sig på huk är ingen höjdare, vare sig du är tjej eller kille. – Förargligt och jag tänkte att det där borde gå att göra något åt, säger Kerstin Andersson, målare i skånska Hörby som designat och säljer en t-shirt hon kallar Byggbody. Tröjan är förlängd i ryggen och med en tygbit/ flärp(?) som är fäst därbak, träs mellan benen och knäpps på framsidan så håller den sig på plats. Finns ännu så länge bara som t-shirt, men en långärmad variant kommer inom kort.

  •