• Lena Sommerdahl från Elettan var en av deltagarna. Foto: Linda Håkansson

  • Viktor Nordin, fackligt aktiv elektriker från Skåne var en av deltagarna. Foto: Linda Håkansson

  • 300 ungdomar, aktiva inom LO, samlades i slutet av november. Temat för i år var organisering. Foto: Linda Håkansson

För elfte året i rad så träffas 300 ungdomar från hela Sverige på Nordens största ungdomsträff med nytt namn och nytt tema.

LO ungforum 2016 hade temat organisering i alla dess former, från aktivism till rekrytering, fackliga kampanjer på sociala medier till arbetsmiljö. Det var även ett forum för alla ungdomar att träffas och prata organisering inom de fjorton olika fackförbunden med också för att lära känna varandra och organisera upp ett arbete inom LO distrikten.
Under torsdagen var det ett nytt upplägg där man bytt ut de sedvanliga workshopparna till en temadag med huvudfokus på organisering. De olika inriktningarna var arbetsmiljö, avtalsrörelse, jämlikhet, internationell solidaritet, integration och skolinformation.

Årets fackliga hjältedåd korades i vanlig ordning och den här gången tog en elektriker hem priset. Claes Thim vann årets fackliga hjältedåd för sina insatser på Mall of Scandinavia. Där Claes som skyddsombud otröttligt stod upp för sin och sina kollegors arbetsmiljö som sedan blev uppmärksammat i SVT:s program Uppdrag granskning.

LO ungforum är alltid en källa för inspiration, glädje och en slags nytändning inför nästkommande år.

Där man ska ta med sig sina nya erfarenheter från ungforum in i det nya året och göra det fantastiskt. Det känns som att vi lyckades i år också. Nu tar vi med oss denna glöd in i 2017 och den kommande avtalsrörelsen!

Joel Larsson