• Olof Höckert är pensionär i dag, men tyckte det var intressant att ta del av den nya tekniken. Foto: Per Eklund

    • Louise Olsson och Mikael Gahnström mötte många medlemmar i Elektrikerförbundet, när de fanns i Elektrikernas monter. Foto: Per Eklund

    • Foto: Per Eklund

    • – Vilken bra rubrik, säger Elsäkerhetsverkets jurist Kim Reenaas när hon läser intervjun med henne i förra numret av tidningen Elektrikern. Foto: Per Eklund

    • Foto: Per Eklund

    • Elektrikerförbundets Mikael Gahnström mötte veteranen Olof Höckert som besökte mässan. Foto: Per Eklund

– Vi vill nå medlemmar, som har frågor. Kanske vi får med någon ny medlem också, säger Mikael Gahnström.
Mikael har rest upp från Linköping för att ta ansvar för ett pass i Elektrikernas monter vid Elmässan i Kista.

Med sin trygga gotländska berättar han att han jobbar på Caverion i Linköping sen nyåret. Tidigare har det tidigare varit jobb på Gotland som elektriker.
Det är första gången han jobbar på det här viset vid en elmässa,
Det är en hel del fackligt aktiva i Elektrikerförbundet som tar ett pass i montern.

LÄS ÄVEN:223 utställare på elmässan
Louise Olsson jobbar på Assemblin till vardags. Nu står hon också här i montern. Det strömmar förbifolk hela tiden, som vill diskutera något, ett få information om något de funderat över. På plats finns också en representant för försäkringsbolaget Help, som sköter Elektrikernas juristförsäkring.
I Elektrikernas monter möter vi en veteran.
– Jag hoppas kunna se på ledlampor och motorvärmare. Led hann jag aldrig arbeta med under min år som elektriker, säger Olof Höckert.

Efter 44 år i samma elföretag, har Olof Höckert varit pensionär i tiotalet år. Han började på Elektromekano i Brunkeberg i Stockholm. Sen följde han med i företagsombildningarna över Aseafilialen, ABB och YIT. Den mesta tiden i Östersund.
På elmässan i Kista är han mera som konsument, i och med att han numera är pensionär. Det gäller att hitta intressant teknik till bostadsrättsföreningen har är aktiv i.

LÄS ÄVEN:Lite intresse för debatt om Rot