• En kör av elektriker och personal på förbundskontoret sjöng ”The King” för Ronny Wenngren. Foto: Leif Göbel

  • Elektriska Installatörsorganisationens ordförande Thomas Carlsson och Ronny Wenngren. Foto: Leif Göbel

  • Michael Benthin tackar Ronny Wenngren för hans 30 år på förbundet, på sitt eget sätt. Foto: Leif Göbel

Ronny Wenngren har fyllt 60 år och tidigare avgått som förhandlingschef på Elektrikerförbundet.
Torsdagen den 22 september var liksom sista arbetsdagen med avtackning från vänner, kamrater, arbetsgivare och många han mött i sin fackliga karriär. Närmare 30 år blev det på förbundet i Stockholm. Nu väntar pensionen, även om vi misstänker att Ronny inte ska börja odla rosor i all stillhet.

Det har varit en lång facklig karriär. En hel del tid i rampljuset under många kniviga avtalsrörelser. Inte alltid älskad av arbetsgivare. Men medlemmar har ställt upp och gillat sin reslige förhandlingschef, även när det har gått hett till i avtalsrörelser.

Kanske är en av de viktigaste förklaringarna att han och hans kamrater åstadkommit bra resultat för medlemmarna. Det är alltid det som räknas i slutändan.

Nu fick den stridbare Wenngren stå och le mot allt och alla omgärdad av blommor och presenter av allehanda slag. Men med tanke på debatten om pensionärernas villkor så kanske där finns en rejäl utmaning för denne dalkarl. Vem vet vad som står skrivet i sanden……

Leif Göbel