• Per-Håkan Waern och Elektrikermedlemmar på AW Elteam på Öckerö. Ett möte som blev ett bra samtal.Foto: Lars Pettersson

Öckerö
– Tack för ett bra samtal på AW Elteam på Öckerö.

Det var en fredag och helgen var på gång när Lars kom in på mitt rum och sa:

– Du, på måndag har jag bokat upp oss för ett arbetsplatsbesök på Öckerö. Du vet på AW Elteam.

Bra, blev min tanke. Då får vi chansen att prata lite med ett gäng vakna elektriker om yrket, facket och vardagen. Det kan bli bra.

På måndagen kom ytterligare en vinstlott. Per-Håkan Waern var i Göteborg och följde med ut till Öckerö. Där var vi så, en förtroendevald, en lokalombudsman och förbundets förste vice ordförande i en byscha, snackandes med killarna på AW Elteam.

Framtiden?

Samtalet kom att forma sig kring ett par teman. Vi pratade mycket om hur vårt yrke kommer att se ut i framtiden. Kommer elektrikern att ha lika många, lika omfattande, arbetsuppgifter i byggbranschen i framtiden? Både åsikter, tankar och inlägg i samtalet blev en hel del av, innan vi var klara. Fast i ärlighetens namn får det erkännas att klara blev vi när vi upptäckte att klockan går fort när man har skoj, i det här fallet för ett mycket bra samtal.

Vi, jag och Lars, fick med oss ett uppdrag tills nästa gång vi kommer att besöka arbetsplatsen. Det gäller för oss att läsa in oss ordentligt på det eventuellt nya resereglerna som kan komma att införas i Installationsavtalet. Det och eventuella avtalsmotioner inför avtalsrörelsen 2017 kommer säkerligen att få klockan att gå lika fort den gången som den gick den här gången.

Tack för ett mycket bra samtal killar!! Vi ses igen.

Thomas Sandgren