• Daniel Lundin och Casper Flory i LO-tältet vid Prideparken. Foto: Claes Thim Foto:

  • Daniel Lundin och Jonas Wallin med regnbågsglasögon och regnbågsfärgad Elektrikerflagga vid Pridefestivalen.Foto: Emmeli Persson Foto:


Vid årets Pridefestival fanns Elektrikerna med i tåget och vid sidan om. Regnet öste ner, men det var en glad anda.
2016 års Pridefestival arrangerades 25-31 juli i ett somrigt Stockholm.
Det anordnades en massa aktiviteter under veckan, med bland annat seminarier och paneldebatter för att belysa hur viktigt det är för oss att förstå att vi måste fortsätta kämpa för alla människors lika värde och rätten till att älska vem man vill.
På Pride park (Östermalms IP) som är det område där mycket av aktiviteterna sker under veckan så fanns Elektrikerna med och bemannade LO:s monter. I tältet stod vi tillsammans med övriga LO-förbund och samtalade med festivalbesökarna. Vi hade med solglasögon som profilmateriel i regnbågens alla färger, vilket var väldigt uppskattat i det soliga vädret.
På lördagen gick paraden från Kungsholmstorg till Östermalms IP, en promenad på drygt fyra kilometer. Paraden startade i gassande sol och en härlig stämning, det var väldigt mycket åskådare längs vägen som viftade med regnbågsvimplar och hurrade åt ekipagen som gick förbi. Vädret spelade oss dock ett spratt och himlen öppnade sig för en stund. Regnet öste ner, men inget kunde stoppa tåget från att fortsätta i samma glada anda.

Som debutant i pridesammanhang så känns det väldigt positivt att ha fått vara med och representera oss elektriker. Vi vill och ska vara med och kämpa för alla människors rätt att älska vem de vill.
Vi kommer tillbaka.

Daniel Lundin