• Laget från K4 förlorade matchen om bronset efter en mycket jämna match. Foto:

  • Skanska 2 tog hem bucklan för gott efter att ha vunnit El-ettan cup för tredje gången. Foto:

  • Foto:

  • Foto:

  • Laget från Bravida tog bronset efter straffläggning. Foto:

  • Laget från Tumba gymnasium kämpade på heroiskt i början av finalen, men fick till slut ge sig. Foto:

  • Foto:


Återigen träffades sex motiverade lag ute på Bosön för att göra upp om den åtråvärda titeln i El-ettan cup.
Årets segrare blev Skanska lag 2, som därmed tog hem bucklan efter segrar tre år i rad.

 

Vädret var lite lynnigt denna dag. Det drog in lättare skurar under förmiddagen, vilket gjorde att vi flyttade in till inomhusplanen redan från första matcherna. Det tackar vi vaktmästeriet på Bosön för.
Sex lag fanns på plats. Lagen lottades in i två grupper där de två bästa i varje grupp möttes i semifinal.
Matcherna spelades i 2 x 15 minuter.

 

I grupp 1 spelade: Skanska lag 2, M Force och Tumba gymnasium
I grupp 2 spelade : Bravida, K4 och Skanska lag 1
Grupp 1 besegrade Skanska lag 2 lagt från MForce med 2-0 med högt bolltempo och god teknik. Skanska 2 slog även ungdomarna från Tumba gymnasium med 3-. Tumba gymnasium lyckades i en mycket jämn match vinna mot M Force med 3-2.
I grupp 2 stod gruppsegern mellan K4 och Bravida, en mkt tät och bra match där K4 tillslut tog hem segern med 2-1.
Övriga resultat i gruppen: Skanska 1 – Bravida 0-3. K4 – Skanska 1 7-1.

 

Efter en rejäl påfyllning i Bosöns generösa lunchrestaurang var det dags för semifinaler.
I semifinal 1 möttes Bravida och Skanska 2. Redan från start så visade Skanska tydligt att man ville vinna. Dock stod det och vägde något då Bravida länge höll tätt i försvaret. Men en bit in i första halvlek så började målen trilla in. Slutresultat landade på hela 5-0!
I den andra semifinalen var mycket jämnare, helt ovisst om vem som skulle ta den andra finalplatsen.Tumba som förra året förlorade semifinalen, lyckades efter straffar besegra K4 med 5-4.

 

Matchen om 3.e plats spelades mellan K4 och Bravida. Helt otroligt jämn tillställning med många fotbollskunniga spelare. Det gick inte att skilja dessa två lag åt under ordinarie matchtid, 2-2 efter full tid.
Vid den här tiden så hade vädret stabiliserats ute, så vi tog beslutet att spela finalen ute och även genomföra den avslutande straffläggningen om 3:e plats likaså. Precis som matchen under ordinarie tid så blev straffsparksläggningen nervkittlande och spännande, Bravida hade något starkare nerver och tog därmed hem matchen med 5-4.
I finalen blev det alltså Skanska lag 2 som mötte en ungt och mycket entusiastiskt lag från Tumba Gymnasium. Inledningsvis så var det Tumba som var något vassare i avsluten, ledde både med 1-0 och 2-1.

 

Ju längre matchen led så tog Skanska 2 över mer och mer. Tumba lyckades inte riktigt hålla ihop lagdelarna för att förhindra Skanskas framfart. I halvtid så hade Skanska vänt matchen till ledning 3-2.
I andra halvlek så tröt orken rejält för Tumba vilket gav Skanska många målchanser. Det visar också slutresultatet 6-2.
Skanska tog därmed hem den stora och åtråvärda bucklan för tredje gången gillt. Grattis säger vi till Skanska lag 2 för denna fantastiska prestation. Det innebar också att man får behålla bucklan för all framtid.
Som helhet blev dagen väldigt lyckad och återigen beror detta på att alla som var där ville göra detta till en mycket trevlig fotbollsfest tillsammans. Stort tack till alla lag, domare och en liten men ack så viktig publik som var där.
På återseende nästa år hälsar vi som dömde och arrangerade turneringen, Roger Öfversten och Håkan Landin.

 

Håkan Landin

Resultat

Grupp 1:
M Force-Tumba Gymnasium 0-2
Skanska ll – Tumba gymn 3-1
Tumba Gymn – M Force 3-2

Grupp 2:
Skanska l – Bravida 0-3
K4 – Bravida 2-1
K4 – Skanska l 7-1

Match om 3:e plats:
K4 – Bravida 4-5 efter straffar (2-2)

Final:
Skanska 2-Tumba gymnasium 6-2 (3-2)