Nu finns en arbetsbyxa anpassad för gravida kvinnor på marknaden. Det är den svenska klädtillverkaren Operose som gjort succé med en byxa med lite mer plats framtill.
– Vi släppte den i höstas och den har blivit vår bästsäljare. Vi tog fram den lite som ett statement för vi tyckte att det åtminstone borde finnas en sådan variant på marknaden. Den har blivit väldigt efterfrågad, lite otippat, säger Johanna Söderström på Operose.

Byxan är gjord i 100 procent bomull med en så kallad Jerseymudd över midjan som kan stretchas ut rejält. Förhöjd midja baktill i svanken för att hålla ryggen varm och som bonus slipper även du den irriterande glipan baktill vid huksittande. Flera färger, dock ej som varselbyxa ännu, men den är på gång. Samtliga Operose arbetsbyxor har löstagbara fickor och knäskydd som kan anpassas och plockas av. Hela sortimentet är anpassat för kvinnokroppen.
– Det är passformen som är den stora skillnaden. Vi ser ju olika ut kvinnor och män, och det är där vi har lagt mycket arbete tillsammans med flera kvinnor i hantverksbranscher och lyssnat på deras önskemål.

Jan-Erik Johansson