• Tre domare med erfarenhet vid Yrkes-SM. Fr v Johan Ledin, Oskar Sjögren och Per Svensson, alla tidigare VM-deltagare. Foto: Leif Göbel

De sex tävlande i elteknik på Yrkes SM i Malmö ska skapa bostadsinstallationer med belysning och vägguttag samt ett intelligent styrsystem, både dolda och utompåliggande installationer ska utföras. Felsökning av en anläggning samt programmering av det intelligenta styrsystemet ingår också. Massor av folk runtomkring som kollar.

Tre gulklädda domare går omkring och ser till att allt går rätt till och bedömer löpande.
De har alla själva varit i samma situation som de tävlande. Både på SM men också i Yrkes VM. Johan Ledin, Oskar Sjögren och Per Svensson har ett gediget kunnande och tävlingserfarenheter.

Per Svensson, Bravida Vetlanda är nestor i skaran. Varit domare på internationell nivå sedan 2005. 2007-11 var han vice chefsdomare inom elinstallation. Sedan 2013 chefsdomare. Var med och tävlade för Sverige 2001 i VM Seoul i Sydkorea och kom 7:a bland närmare 30 tävlande.

Oskar Sjögren, Bravida Vetlanda, är yrkesverksam elektriker. Var med SM 2012 och VM i Leipzig, Tyskland 2013 där han knep en bronsmedalj.

Johan Ledin, TE Vent & El i Örnsköldsvik är yrkesverksam och vann förra SM i Umeå. Tävlade i VM i Brasilien och kom 6:a av 39 deltagare.

Leif Göbel