Elektrikerna och övriga fack inom 6F välkomnar det uttalande från LO och Svenskt näringsliv som de presenterade på måndagen.
– Modellen som presenteras idag är den modell som vi slogs för innan LO-samordningen sprack, skriver 6F-facken i ett pressmeddelande under måndagen.

LO och Svenskt näringsliv gick på måndagsmorgonen ut i ett gemensamt uttalande om att Industriavtalet och avtalet inom Handeln ska vara normerande för de avtalsområden där man ännu inte slutit avtal.
De första kommentarerna i media menade att det var ett sätt att kväsa de höga lönekraven från 6f-facken.
Men från 6F såg man positivt på uttalandet från parterna på svensk arbetsmarknad.

– Dagens överenskommelse mellan LO och Svenskt Näringsliv är en framgång för 6F-samarbetet. Modellen som presenteras idag är den modell som vi slogs för innan LO-samordningen sprack. Det möjliggör tre viktiga saker; en satsning på felavlönade kvinnor, en låglönesatsning samt en reallöneutveckling, säger 6F-förbundens ordföranden i ett gemensamt uttalande.
De menar att nivåerna i de avtal som hittills slutits blivit högre på grund av kraven från 6F-förbunden. De menar också att samarbetet inom 6F varit att stärka LO:s roll.
– Dagens överenskommelse innebär att LO nu har återtagit sin roll i den svenska lönebildningen, säger 6F-ordförandena.

Att det inte blev någon LO-samordning berodde inte på förbunden inom 6F. De tillhörde de 11 förbund som sa ja till LO:s förslag till samordning. Andra förbund sa nej.
– Vi var inte oense om vad vi ville uppnå utan hur. Knäet var krontalsmärket, säger Målarnas ordförande Mikael Johansson. Om nu LO och Svenskt näringsliv krokar arm om två märken, ett för procent och ett för kronor tänker inte 6F stå i vägen.

– Vi tycker det är lågt, men det är positivt att det finns ett märke som anger krontal och att det är på ett år. Jag tycker också att det är positivt att LO går in och spelar roll i avtalsrörelsen.
Under dagen gick också Byggnads ut i ett utökat strejkvarsel, på grund av att företrädare för Byggnads nekats inträde av NCC och Peab på arbetsplatser för att informera om avtalsförhandlingarna. Arbetsgivarna i BI menar att stridsåtgärden är otillåten.

Per Eklund
Helena Forsberg