Gunilla Runsten har anställts som ny vd för Rönneberga kursgård. Hon tillträder sitt uppdrag den 1 februari 2016. Gunilla Runsten har tidigare lett arbetet på Runö Möten & Events.
Hon har tidigare haft ett flertal uppdrag i ledande befattning inom turism- och konferensbranschen, bland annat i Åre och på Lidingö.
– Jag ser fram emot att få vidareutveckla och driva en fantastisk mötesplats som Rönneberga. Jag är oerhört tacksam för det förtroende jag har fått och ser positivt på Rönnebergas framtid, säger Gunilla Runsten i en kommentar.

 
Byggnads ordförande Johan Lindholm som är ordförande för Rönnebergas styrelse säger att han är mycket glad över att de så snabbt kunnat få fram en ny vd sedan den tidigare vd:n sparkades i oktober.
– Hon har en perfekt bakgrund och precis den kompetens vi söker, säger Johan Lindholm.

 

 
Rönnebergas tidigare vd avskedades efter att en intern utredning visat att vd:n begått oegentligheter som också finns som grund till en polisanmälan styrelsen gjort. Kursgårdens vd före det fick också sparken, 2005, efter vidlyftiga pensionsavtal och alltför många studieresor.
Rönneberga startades 1969 som en skola för fackliga studier. Ägare i dag är Byggnads, Elektrikerna, Målarna, Fastighets och Seko. Tidigare har bland annat GS-facket varit delägare. Elektrikerna har varit delägare sen starten och äger 16,25 procent av anläggningen.
Vid anläggningen har man gjort investeringar och byggt om under några år. Först byggdes badhuset om. Den senaste tiden har boendehusen rustats.

 

 
I och med att Rönneberga är ett handelsbolag, så blir eventuella vinster och förluster i anläggningen att synas i förbundens resultaträkning, på punkten finansiella intäkter eller kostnader. En del av kostnaderna för investeringarna i anläggningen har kommit som en finansiell kostnad i Elektrikernas årsredovisning.
Totalt hade Rönneberga skulder på 19 miljoner vid årsskiftet 2014-2015.

Helena Forsberg/Per Eklund