Elektrikernas vice ordförande Per-Håkan Waern är ansvarig för dessa frågor i förbundsledningen.

 

Varför har ni tillsatt en kommunikationschef?
– Vi behöver stärka vår närvaro och vårt genomslag på sociala medier. De som finns i dag och de som finns i morgon.Vi har inte hängt med i utveckling.

 

Ni söker en juniorkommunikatör. Vad är det?
– Det är vad jag förstår en branschdefinition. Det behöver inte innebära att man är ung. Det är en som jobbar mer med den handgripliga nivån. Det är jobb med sociala medier, formgivning, layout och konsultjobb. Den jobbar inte på samma strategiska sätt som en kommunikationschef som är direkt underställd ledningen.

 

När finns det någon på plats?
– Det finns ett 40-tal ansökningar. Rekryteringsproceessen pågår.

 

LÄS ÄVEN: Romero ny kommunikationschef

 

Vad kommer medlemmarna att se för skillnad?
– Jag tror att medlemmarna kommer att se en mer tydlig och mer enhetlig kommunikation från Elektrikerförbundet. Idag spretar den. Min förhoppning att vi blir mer närvarande på sociala medier, synas mer i debatten och i media.

 

 

Varför dröjer det med den nya hemsidan?
– Jag tror det handlar om att leverantörens tekniska plattform inte är klar. Grunden från oss är klar. Förhoppningen är att det kan vara klart under februari. Det är ett nytt utseende, sen kommer vi fortsätta utveckla den.

 

 

Ni vill provanställa. Ingår det i er policy?
– Det är ett normalförfarande i de flesta LO-förbund när det gäller kommunikatörer. Till viss del har vi när det gäller ombudsmän som har en viss prövotid.

 

Per Eklund
per.eklund@daladem.se