• Urban Pettersson. Foto Tomas Nyberg

– Det är deras bedömning om deras bransch och deras villkor.
Så kommenterar Elektrikernas förhandlingschef Urban Pettersson det avtalskrav som industriförbunden presenterade i början av november.

Före jul hoppas han att Elektrikerförbundet och de andra 6F förbundet kan vara klara med en analys och kunna presentera gemensamma avtalskrav.
– Det är arbetshypotesen, säger Pettersson.

LO:s styrelse kunde inte enas kring en samordning av kraven inför avtalsrörelsen. Några förbund, bland annat IF Metall och Kommunal kunde inte ställa sig bakom det förslag till samordning som fanns inför mötet.

Ganska snart därefter presenterade industrifacken sina avtalskrav. Det är IF Metall, GS, Livs, Unionen och Sveriges ingenjörer som krävt 2,8 procent på ett år.

Övriga krav som de prioriterar i avtalsrörelsen är fortsatt utbyggnad av delpension/flexpension, en ny modell för systematiskt jämställdhetsarbete och åtgärder för en bättre arbetsmiljö.

IF Metall har också sagt att de anser att deras nivå ska vara ett tak för andra förhandlingar.
Löneökningarna som industrifacken kräver, brukar sätta normen även för andra fackförbund. Eftersom de 14 LO-förbunden inte kunnat enas om gemensamma krav, återstår att se om övriga förbund följer i industrifackens spår eller ställer andra krav.
– Det är deras bedömning, deras bransch och deras villkor. Vi ska ha en egen uppfattning vilket löneutrymme som går att ta ut. Det är lånt ifrån säkert att det är samma som industrin. De står för sitt beslut, vi står för vårat, säger Urban Pettersson om industriförbundens krav och den debatt som kom efter det.
– Bekymret är att några förbund spräcker samordningen och så tycker de att vi ska foga oss, fortsätter han.

Just nu arbetar man inom Elektrikerförbundet med analyser och diskuterar avtalskrav utifrån bland annat de 1000 avtalskrav som kommit från medlemmar.
Urban Pettersson hoppas också att man kan uppnå en samordning med de andra 6F-förbunden, Byggnads, Målarna, Fastighets och Seko.
– Vi är inte färdiga. Vi har levt i sinnevärlden att det ska finnas en samordning. Idén är gemensamma krav. När vi jobbat igenom de gemensamma kraven och löneutrymmet och kommit överens med de andra förbunden kan vi presentera något, säger han.
Eio sa i en kommentar efter industriförbundens krav att kraven var oroväckande. Hur reagerar du på det?
– Som jag ser det har elföretagen råd med det där. Det finns en lönsamheten och en stadig utveckling. Självklart tar vi ett ansvar för lönebildning, säger Urban Pettersson.

Per Eklund
per.eklund@daladem.se