Dan som är från Malmö spelar för Tantogårdens BGK sen 2007. 26 år gammal tog han i somras sina första SM-guld.

– Jag har några medaljer sen tidigare, men inga vinster.

Över sex rundor på en 18-hålsbana, gick han runt på 169 slag. Det betyder 28,2 slag på 18 hål i snitt. Dan avgjorde på sista rundan när han gick förbi konkurrenten Magnus Mårtensson.

– Jag bor i Malmö, närmare bestämt Kulladal, där träningsmöjligheterna är perfekta. Endast tre minuters promenad hemifrån krävs för att komma till Kulladals BGKs finfina anläggning som kvalitetsmässigt troligen är den bästa anläggningen i Sverige.

Med klubblaget har han en femteplats och en tredjeplats i lag i Europacupen 2013 och 2014. Med landslaget har han bland annat lagguld i NM och lagsilver i i VM. I år kom han dessutom femma individuellt i slagspel vid VM och kom till kvartsfinal i cupspel.

Varför är det roligt att spela bangolf?

– Det är en perfekt kombination av bolltalang, motorik och kunskap om slagteknik, fysisk och mental styrka samt kunskap om fysisk vetenskap och bollkunskap. På köpet kommer dessutom en hel drös fantastiska människor som jag har haft turen att få lära känna!

Dan menar att alla kan utöva sporten på något sätt.

– Jag rekommenderar verkligen alla att i alla fall ta steget att testa, för fastnar man inte för det idrottsliga så fastnar man garanterat för gemenskapen och sammanhållningen.

Vad jobbar du med?
– Jag är servicemontör på Elektro Kroon i Limhamn.