• Elektrikern nr 1 1981 Foto: Faksimil

  • Glenn Hysén långt senare i livet. Foto: Leif Olsson

I början av 1980-talet började IFK Göteborg att bygga upp ett lag som skulle leda till att man blev bäst i Europa. Många av spelarna skulle sen också spela i landslaget.

 
I september 1980 möter IFK Göteborg spelar oavgjort 1-1 mot Brage från Borlänge som då ligger tvåa i tabellen och Göteborg fyra. Juniorlandslagsmannen Glenn Hysén spelar då i IFK Göteborg och arbetar samtidigt som elektriker hos Emil Lundgrens Elektriska AB vid ombyggnaden av Jonsereds fabriker. Lagledaren i motståndarlaget från Borlänge, Rolf Sandberg, är också elektriker.

 

 

Glenn Hysén har då en dröm att en gång få spela i A-landslaget. Detta skulle naturligtvis rapporteras om i tidningen Elektrikern nr 1 1981. Glenn berättar här om arbetet, fotbollen och framtiden.
Senare under året kan tidningen Elektrikern stolt rapportera att Hysén gjort debut i A-landslaget. Fotbollen tog allt mer tid och ganska snart var det slutarbetat som elektriker och proffslivet blev vardag.

 
– Han hade handlag för jobbet och det var en trivsam kille. Han var plikttrogen till max. När de hade spelat bortamatcher, kom de med nattåget. Då hämtade jag honom vid stationen klockan sex på morgonen och så åkte vi till jobbet, berättade Morgan Bodin långt senare i Elektrikern 2013. Morgan var under många år klubbordförande på Emil Lundgren i Göteborg och handledare för Glenn Hysén.

 

 

 

Per Eklund
per.eklund@daladem.se