Från Ellevio vill man i nuläget inte berätta om exakt var förra veckans dödsolycka hänt eller huruvida spänningen var bruten. De vill heller inte i nuläget spekulera i hur olyckan gått till.

– Vi har konstaterat en väldigt tragiskt händelse som inte får ske. Vi avvaktar utredningar från polisen och arbetsmiljöverket, säger Jonatan Björck, pressansvarig hos Ellevio.

 

LÄS ÄVEN: Linjemontör död i arbetsplatsolycka

 

Från Ellevio har man ingen färdig bild av vad som hände vid dödsolyckan i Enånger tre mil söder om Hudiksvall, då en linjemontör avled efter ett fall från en stolpe.

– Vi vet inte så mycket än så länge, vi försöker skapa oss en bild. Än så länge är det bara teorier och spekulationer av vad som hänt. Vi vet att det var rutinerade personer som arbetade med projektet, säger Jonatan Björck, pressansvarig på Ellevio.

 

 

Den omkomne arbetade åt ett entreprenadföretag som Vattenfall service hade anlitat. Ellevio, tidigare Fortum Distribution, är elnätsägare och Vattenfall service var kontrakterade för projektet.

– Vid olyckan skulle man hänga upp kabel vid den befintliga ledningen. Det är ett normalt elnätsprojekt för vår del, säger Jonatan Björck.

Nu jobbar både Ellevio, polisen och arbetsmiljöverket med separata utredningar om olyckan.

– När polisen är klar och vi har stämt av på platsen kan vi starta upp arbetet igen.

 

 

Jonatan Björck säger också att det är Vattenfall service som i det här fallet har arbetsgivaransvaret.

– Men vi har naturligtvis också ett ansvar.

Han säger också att företaget ställer hårda krav på säkerheten.

– Vi upprättar alltid arbetsmiljöplaner, som alla inblandade får underteckna. Vi genomför också så kallade safety walks vid arbetsplatserna.

 

Per Eklund

 

 

LÄS ÄVEN: Linjemontör död i arbetsplatsolycka