Nu finns det chans att nominera tjejer till Isabellestipendiet, som går till hantverkare i byggsektorn.

Det är inredaren Isabelle McAllister och Rättviseförmedlingen som delar ut stipendiet på 20 000 kronor till en kvinnlig hantverkare.
Stipendiet instiftades av Isabelle McAllister för fem år sedan. Tillsammans med Rättviseförmedlingen och aktörer från näringslivet finansieras stipendiet.

– Det ser fortfarande ut ungefär som när jag instiftade det här stipendiet för fem år sedan, men jag är säker på att vi har gjort skillnad. Framför allt handlar det om att ändra attityden inom byggsektorn och att hylla de hantverkare som inte är män för att sporra fler att jobba inom branschen. Bara att tänka på det och uppmana till samtal för utvecklingen framåt. Samarbetet med Rättviseförmedlingen gör att frågan hålls vid liv vid liv året om, det är superviktigt, säger Isabelle McAlllister.
Nomineringstiden är redan i gång och man kan nominera på Isabellestipendiet.se.

Sista nomineringsdag är den 7 september. Priset delas ut den 8 oktober i samband med en boendemässai Stockholm.

Jury för årets stipendium: Anders Öfvergård (Arga snickaren), Björn Christiernsson  (Äntligen hemma), Elsa Billgren (stylist, programledare och inredare), Isabelle McAllister (Äntligen hemma, Sommartorpet och Fixa Rummet), Johnnie Krigström (Roomservice), Seher Yilmaz (ordförande Rättviseförmedlingen), Tatjana Joksímovic (arkitekt, delad ordförande i Kvinnors Byggforum).

Per Eklund