Nu är det klart med en ny ägare till Imtech Nordic.

Det är Triton Fond IV som köper hela Imtech Nordic med 4000 anställda i Sverige. Priset är hemligt.

Efter en månads turbulens om företagets framtid är det nu tydligen helt klart med nya ägare till Imtech Nordic. Triton fonder investerar i medelstora företag med huvudkontor i Norra Europa.

– Tritons engagemang och tilltro är ett verkligt erkännande för företaget och alla våra medarbetare. Vi är mycket nöjda med att ha fått en långsiktig ägare som passar oss perfekt. Både vad gäller kunskap om branschen och norden som marknad. Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtplan med Triton vid vår sida, säger Håkan Kirstein, vd för Imtech Nordic.

I ett pressmeddelande säger man att Tritons ambition är att bygga bättre företag på längre sikt ochavsikten är att göra nyinvesteringar i Imtech Nordic.

– Vi vill stötta företagsledningen och alla medarbetare på Imtech Nordic som en stabil ägare som investerar i och stödjer bolagets tillväxt och utveckling. Vi ska bidra med våra strategiska insikter och kunskaper såväl från tjänstesektorn som från verksamhetsstyrning. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med företagsledningen och den nya styrelsen i byggandet av ett starkare företag, säger Peder Prahl, Director of the General Partner för Triton Fonder.

Imtech Nordic har i dag över 5000 anställda i Sverige, Norge och Finland. Triton fonder äger i dag 29 bolag med över 55 000 anställda.

Per Eklund

 

LÄS ÄVEN: Imtechs moderbolag vill sälja
Imtech har problem
Snart klart med nya ägare till Imtech Nordic
Ny vd i Imtech Elteknik
”Det känns bättre men vi vet det är kortsiktigt ägande