Det blev en sjätteplats i Yrkes-VM för elektrikern Johan Ledin från Sidensjö utanför Örnsköldsvik. Med det belv han bäst i Norden och han belönades också med en ”Medallion of Excellence”.
Teleteknikern Jonas Frölander kom också på sjätte plats medan industrielektrikern Simon Mattsson blev femma, vilket var den högsta placeringen för européer.

På söndagen avslutades Yrkes-VM i Sao Paulo i Brasilien. För Sverige blev det tre medaljer. Dock ingen medalj för deltagarna med elektrikeranknytning.
Installationselektrikern Johan Ledin blev bäst i Norden med sin sjätte plats. Belöningen med en Medallion of Excellence, tilldelas tävlande med exceptionellt hög kvalitet och höga poäng i sin yrkeskategori.
Han berättar att han hade en trög början på tävlingen, och efter andra dagen var hans mål att komma bland de 15 bästa. Det gjorde han ju med marginal.

Jonas Frölander från Nyköping, tävlade i klassen teleteknik. Även han hamnade på sjätteplats och fick en Medallion of Excellence.
Industrielektrikern Simon Mattsson från Knislinge i Skåne, blev femma, bäst i Europa och fick också en Medallion of Excellence.

Per Eklund