• Pontus Blomqvist, Midroc Avesta, 24 år, sambo och ett barn. – På ett fackmöte gjorde jag ett val. Sen har jag Inte funderat någonting. Men jag sparar lite privat. – Det känns som att all pension slopas till det är dags för mig att gå hem. FOTO: TOMAS NYBERG

  • Ingvar Ekberg, Midroc Avesta, fyller 64 i augusti. Han har klart med företaget att jobba halvtid i höst, men inget jobb efter 65 som jag känner nu. – Vi har räknat med att vi klara oss. Hustrun är pensionär. Jag har sparat lite privat, men inte så mycket. – Jag var till pensionsmyndigheten för att diskutera, men det var så lång kö innan jag kunde träffa någon, så jag gick hem. FOTO: TOMAS NYBERG

  • Per-Arne Ericsson Midroc Avesta 54 år, jobbat som elektriker sen 1978, fackligt kontaktombud. – Jag har gjort placering en gång, men sen inte gjort någon ändring. Har lite privatsparande. Man borde kanske bry sig mer, men det har varit så långt bort tidigare. Det är svårt, känns besvärligt, inbillar man sig. FOTO: TOMAS NYBERG

 

LÄS ÄVEN: Ett orange kuvert – hur kul är det?