• Elektrikerna Johan Ledin från Sverige och Knut Martin Breivik från Norge tackar varandra för en tre dagars tävling, där de fick samma resultat. Oavgjort. Foto: Per Eklund

  • Teleteknikerna Jonas Frölander, Sverige, och Mats Storbråten från Norge, fick båda kliva upp överst på prispallen. Oavgjort även här. Foto: Per Eklund

I samband med Elfack-mässan i Göteborg möttes Norges och Sveriges deltagare vid Yrkes-VM i Brasilien som arrangeras i mitten av augusti.
Tävlingarna blev jämna och i båda grenarna blev det oavgjort.

 

Yrkes-VM är den tredje största internationella tävlingen efter OS och fotbolls-VM. I augusti är det dags igen och nu möts de tävlande i Sao Paulo.
Norges tävlande Mats Storbråten i teleteknik och Knut Martin Breivik i elinstallation, mötte i Göteborg Sveriges VM-deltagare Jonas Frölander i teleteknik och Johan Ledin i elinstallation.

 

Under tre dagar hade de en ganska omfattande uppgift att lösa. När domarna hade sammanställt de tävlandes insatser kam man fram till exakt samma resultat för de svenska och norska deltagarna. I klassen Teleteknik blev resultatet 52-52 och i klassen Elinstallation blev resultatet 72,5-72,5.
De prisutdelande sponsorerna blev lite ställda, när de hade bara ett förstapris med sig till prisutdelningen.
Det blir mer om de svenska VM-deltagarna i nästa nummer av Elektrikern.

 

 

Per Eklund
per.eklund@daladem.se