• Foto: Tomas Nyberg

6F:s speciella webbsida för skyddsfrågor, arbetsmiljö och försäkringsfrågor, skyddsnet.se, släcker nu ner.

 

Det är Seko som drivit sidan under flera år. För ett och halvt år sedan så kopplades de andra förbunden inom 6F in på sidan. Planerna var stora att sidan skulle bli en möjlighet för medlemmar och förtroendevalda inom Elektrikerförbundet, Målarna, Byggnads, Fastighets och Seko skulle ha en daglig möjlighet till få svar på kniviga frågor inom området.

Webbsidan drevs av ett par entusiaster inom Seko och nu har de gått i pension, och man har inte lyckats hitta andra som är villiga att driva sidan vidare.
– Det är svårt att engagera människor ta över när de som var med från starten gått i pension. Vi har inte orkat helt enkelt. Det var en bra tanke om vi lyckats, säger Per-Håkan Waern som var med om att bygga om webbsidan som 6F-sida.

 
En tid hade man en idé om att får sidan bli mer opinionsbildande, men det gick inte heller.
Nu har beslutet kommit att sidan upphör. Den närmaste tiden ligger den gamla informationen kvar, men den uppdateras inte och det går inte längre att ställa frågor.
Varje förbund får nu ta över informationen för skyddsfrågor, arbetsmiljöfrågor och försäkringsfrågor på sina respektive hemsidor. Men det blir ingen möjlighet att ställa frågor på Elektrikernas hemsida.
– Vi har inte den funktionen på vår hemsida.

 
Per-Håkan Waern vill inte se det som ett misslyckande.
– Det handlar om utveckling. Ett skyddsombud kan i dag googla fram den information de behöver snabbare än vad vi klarat av på den här sidan.

 

 

Per Eklund
per.eklund@daladem.se