• Christer Karlsson, vd på Westin Elcenter, som medverkar i filmen menar att säkerhetstänkandet måste vara i centrum dagligen på företaget. Foto: Robin Danehav

Elektrikerförbundet och Eio gör nu en film om säkerhetskultur som man kan ladda ner från Youtube.
– Ambitionen att den ska vara klar till Elfack-mässan i Göteborg i början på maj, säger Jimmy Åsberg, arbetsmiljöansvarig på Elektrikerförbundet.

Medlen att förbättra säkerhetskulturen på arbetsplatserna är många. Elektrikerförbundet och Eio jobbar gemensamt i detta på flera områden. Nu jobbar det med en film som ska ligga på hemsidor och Youtube.
– Det ska vara fritt att ladda ner för vem som helst, säger Åsberg.
Filmen görs av filmaren Robin Danehav. Den handlar till stora delar om en verklig händelse med en elektriker som drabbas av strömgenomgång och i filmen medverkar också bland annat skyddsombud, läkare, psykolog och företagare.

När tidningen når dig i brevlådan pågår arbetet för fullt för att få filmen färdig till Elfack-mässan i Göteborg första veckan i maj.
– Syftet med filmen är att öka medvetenheten i branschen få in ett tänk om säkerhetskultur. Det kan ha varit jag som drabbats, säger Jimmy Åsberg.

Per Eklund
per.eklund@daladem.se