• Foto: Linn Heiel Ekeborg

  • Elektrikern Rasmus Åkesson är ny i Feministiskt initiativs partistyrelse. Foto: Linn Heiel Ekeborg

  • Foto: Linn Heiel Ekeborg

  • Foto: Linn Heiel Ekeborg

Rasmus Åkesson, elektriker från Bohuslän blev nyligen invald i Femininistiskt initiativs partistyrelse.

 

I mitten av februari hade Feministiskt initiativ, FI, kongress i Örebro. Distributionselektrikern Rasmus Åkesson, 28 år, var en av delegaterna. Han har varit medlem i FI i två år.

I valberedningens förslag till partistyrelse fanns Rasmus med som tilltänkt kassör, och kongressen röstade igenom valberedningens förslag. Rasmus har tidigare erfarenhet som förbundsstyrelseledamot i Ungdomens nykterhetsförbund, UNF, och även varit kassör i UNF ett tiotial år. Mandatperioden för partistyrelsen i FI är två år.

– Nu vill jag förutom att bygga en stark och bra organisation, arbeta med en feministisk analys på landsbygdspolitik (fördelningspolitik där inte storstaden hela tiden gynnas) Givetvis med Elektrikerförbundets stolta tradition av arbetarrätt och antidiskriminering i ryggraden.

Per Eklund
per.eklund@daladem.se