Det fackliga samarbetet 6F som består av Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko stödjer pilotfacken inom Norwegians kamp för rättvisa villkor och anställningstrygghet. Det skriver de i ett gemensamt uttalande.

Dessa fackliga organisationer har därför också besluta bojkotta bolaget tills vidare.

”Pilotfackens konflikt är viktig och handlar om piloternas möjlighet att ha en fortsatt anställning under anständiga villkor. Att Norwegian använder bemanningspiloter försämrar successivt villkoren. Otrygga anställningar kommer på sikt att påverka flygsäkerheten. Vidare använder sig Norwegian av strejkbrytande flygbolag och strejkbrytande piloter som flygs hem till Skandinavien för att arbeta under pågående konflikt. Detta är helt oacceptabelt.”, skriver 6F.
6F har med anledning av detta beslutat att inte boka några flyg med Norwegian för sina anställda och förtroendevalda ”fram tills att företaget bedriver en anständig personalpolitik”.

Per Eklund