En tidigare anställd på Fackförbundet GS har polisanmälts för en misstänkt förskingring av avkastningar från förbundets fondinvesteringar.

Personen ska ha tillskansat sig 1,8 miljoner kronor enligt polisanmälan.

–   Vi har idag gjort en polisanmälan gällande en förskingring av avkastningsmedel från våra fondinvesteringar. När detta uppdagades tillsattes en internutredning ledd av externrevisorer samt gjordes en polisanmälan. Vi har dagarna informerat styrelse, personal och berörda parter. Vi inväntar nu polisutredningen och internutredningen och kommer att ge mer svar så snart vi vet, säger Michael Nyqvist, kanslichef Fackförbundet GS.

I och med arbete med bokslut 2014 gick man igenom en medarbetares hantering av fondmedel och upptäckte ett par misstänkta verifikationer som omedelbart följdes upp. I detta uppdagades att flera verifikationer hade förfalskats och utbetalning av avkastning från fackförbundet fonder gått till den enskilde medarbetarens personkonto.

–         Vi är både ledsna och bedrövade och vi vet inte varför förskingringen har skett men detta är en mycket stor tragedi för alla inblandade. Personen i fråga har varit en uppskattad och respekterad medarbetare och vi måste nu få klarhet i vad som hänt men det verkar vara är en enskild handling av en enskild medarbetare. Med hänsyn till familjen väljer vi att inte gå ut med namn eller ytterligare uppgifter, avslutar Per-Olof Sjöö förbundsordförande

Per Eklund