Ulf Ekfeldt, Emil Lundgren Jönköping:– De kurser vi ska ha får vi ju. Annars är det väl inte så mycket mer, mest självlärning tycker jag. Har känslan av att det var mer driv på utbildningsfronten för 10-15 år sedan. Tror jag de flesta håller med om. Foto: Jan-Erik Johansson

 • Jan Törnqvist, Labbås El Tidaholm:– Ja, det tycker jag, det är aldrig några problem här, tvärtom faktiskt. Vet inte hur andra firmor gör, kanske inte alltid rent spel, men om det är utbildning de slarvar med vet jag inte Foto: Jan-Erik Johansson

 • Henrik Olsson, Elteknik AB Värnamo:– Inte just nu, men snart; Ska gå belysningsteknik. Vi ger förslag på kurser vi vill gå och får gå dem om de anses behövas. Tror det slarvas en del på mindre företag med de obligatoriska kurserna (Skötsel… red.anm.) medan större företag har starkare fackklubbar. Foto: Jan-Erik Johansson

 • Emil Rabe, Caverion Borås:– Vi får den utbildning vi måste ha. Sen önskar man alltid mer för det är kul att kunna det lilla extra. Kan tänka mig att det fuskas en hel del i branschen. Foto: Jan-Erik Johansson

 •  

  LÄS OCKSÅ:
  Utbildning som konkurrensvapen?
  Urban Pettersson: ”Det fungerar dåligt”
  ”Utbildning behöver uppdateras regelbundet”
  ”Bekymret är de oseriösa företagen”