• Trion som brinner för förbättrad yrkesutbildning för elteknikbranschen: fr v Jonas Andersson, Mikael Pettersson och Pontus Boström. Foto: Leif Göbel Foto: Leif Göbel

Det har varit skifte på ansvarigheterna för ETG, Elbranschens tekniska gymnasium.

 

LÄS MER: Yrkesutbildning i centrum på båten
LÄS MER: De flesta nöjda med ETG-konceptet

Elbranschens tekniska gymnasium, ETG, ägs till hälften vardera av Elektrikerna, Sef, och Elektriska Installatörsorganisationen, Eio.

Ordförande i styrelsen idag är Mikael Pettersson, ombudsman på förbundskontoret hos Elektrikerna.
Elbranschens tekniska gymnasium i Nyköping skulle vara ett sätt för branschen att visa på hur man kunde förbättra yrkesutbildningen i gymnasiet för el- och energi. Den metodik man arbetat med har varit framgångsrik och gjort eleverna mer anställningsbara.
23 andra gymnasieskolor – privata som kommunala – har anammat detta sätt att bedriva utbildning. De är så kallad ”ETG Partners”.

Pontus Boström har från starten varit konceptchef. Nu återgår han till sin tjänst som ombudsman i Region mitt med placering i Linköping. Jonas Andersson, 50 år efterträder honom. Jonas är f d rektor och skolledare.
– Jag vill fortsätta med att kvalitetssäkra vår utbildning och höja kompetensen som vi kan tillföra skolan och branschen. Vårt koncept har vunnit respekt och intresse från andra branscher, politiker och departement. Det ska vi bygga vidare på i nära samarbete med personal och branschens organisationer, säger Jonas.

Leif Göbel

 

LÄS MER: Yrkesutbildning i centrum på båten
LÄS MER: De flesta nöjda med ETG-konceptet