Nu får slakten på landets byggen ta slut.
Byggindustrin har blivit till en köttindustri med en köttkvarn som maler runt armeringsjärn, stålbalkar, betong och människokroppar.

Över allt detta går kranarnas tunga lyft som när som helst kan falla ned och släcka livet för en pappa eller mamma. Hög eller lågkonjuktur spelar ingen roll alls. Det är alltid arbetsmiljön som får betala priset.

När ska girigheten ta slut och empatin komma tillbaka? Vi står i stora stövlar, töj och handskar. Förtvivlandes försöker vi stoppa blodet som forsar ur våra krossade kamrater livs tomma kroppar. Vi orkar inte detta helvete längre.

Vi vill också komma hem till våra nära och kära. Vi byggnadsarbetare är också människor oavsett vilket land vi kommer ifrån. Snälla vi vill bara överleva arbetsdagen. Vi begär varken mer eller mindre. Snälla produktion sluta mörda våra vänner.
Nille Thorsell
Installationselektriker och regionalt skyddsombud, RSO