En vecka har nu gått sen Elektrikernas regionala skyddsombud stoppade arbetet vid Mall of Scandinavia och fortfarande har huvudentreprenören Peab löst utrymningsproblemen på tre av våningarna.

Det var tisdagen den 28 oktober som de regionala skyddsombuden stoppade allt arbete för de 110 elektrikerna. Skälet var igenproppade och dåligt markerade utrymningsvägar.
Redan dagen efter kunde stoppet hävas för flera av våningarna, då man röjt och skyltat upp under ett dygn. Men fortfarande efter en vecka så är inte frågan löst.
– Vi har varit där varje dag. Vi ska dit i morgon onsdag. Hoppas att det är löst då, säger Nils Thorsell, regionalt skyddsombud hos El-ettan.

Han tycker det är ytterst anmärkningsvärt att Peab inte har lyckats lösa problemen.
– De har för lite personal. De har en ansvarig för arbetsmiljön på ett bygge på 35 hektar, säger Thorsell.

LÄS MER: Skyddsstoppet hävt – efter åtta dygn

Trots att Elektrikerna fortfarande stoppat arbetet på plan 6, 8 och 9, så fortsätter andra yrkesgrupper att jobba där. Elektrikernas skyddsstopp gäller bara elektrikerpersonalen.
– Jag vet att Målarna ska gå skyddsrond där på torsdag, berättar Thorsell.

Mall of Scandinavia är ett gigantiskt köpcentrum i närheten av Friends arena i Solna. Totalt är det 900 personer som arbetar på bygget nu. Efter nyår ökar detta till upp emot 2000 personer.

Per Eklund