• Imtech Eltekniks vd Fredrik Cederholm var bekymrad över utvecklingen på marknaden. Speciellt inom Stockholmsområdet, där han menade att allt för många projekt går med förlust. FOTO: PER EKLUND

– Jag tycker det är skrämmande sällan som vi får förslag från er sida.
Imtech Eltekniks vd Fredrik Cederholm vill ha mer förslag från de anställda.

Vid träffen med förtroendevalda betonade han att han vi ha former som gynnar samverkan mellan företag och fack.
Han pekade på det positiva med att man nu kommit överens om ett så kallat UVA-avtal, som klargör för hur de anställda och facket har möjlighet att medverka i företagets beslut och om hur de anställda ska ha information om vad som händer.
– Det är en ny företeelse häri företaget, men jag har tidigare erfarenheter från andra bolag jag jobbat. Jag är glad att vi kunnat införa det. En sån här träff är ett bra forum för oss att träffa fackliga företrädare och jag menar att det gynnar samarbetet mellan fack och företag.

LÄS MER: Förhandlingen tog – 27 -år

Samtidigt menade han att anställda måste komma med mer egna idéer och förslag om hur man kan lösa problem.
– Jag tycker det är viktigt att det är otroligt viktig att vi får era förslag. Jag tycker det är skrämmande sällan som vi får förslag från er sida, sa Cederholm och fick till den debatt han ville med att provocera.
Många klubbordförande reagerade och menade att den lokala ledningen inte lyssnar på deras förslag.
– Det är en ond spiral. Det blir skitsnack och företagskänslan finns inte. Det finns ingen stolthet. Cheferna sitter ofta inne på kontoret, sa en elektriker från Stockholmsområdet.
– Ledningen ska söka upp er och inte bara sitta inne på kontoret, sa vd Fredrik Cederholm.

Cederholm gick också igenom resultat för företaget och arbetsmiljöfrågor.
– Det är lite allvarligt att vi har ganska många tillbud med strömgenomgång. Dessutom kan mörkertalet vara ganska stort. Antalet arbetsplatsolyckor är dubbelt mot vad Skanska har, sa Cederholm.
Tillsammans med personalchefen Jesper Ekström svarade de på en rad av konkreta problemområden som klubbordförandena tog upp.

Per Eklund
per.eklund@daladem.se